Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلنبار شدن میوه‌های فصلی در کنار جاده‌ها در زمان عرضه محصولات کشاورزی سال‌هاست که جلوه نامناسبی به ورودی‌های شهر ارومیه داده و متأسفانه برای برطرف کردن این مشکل تاکنون اقداماتی صورت نگرفته اما امسال قرار است بازارچه‌های فصلی راه‌اندازی شود. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان غربی به‌عنوان زیباترین باغ شهر ایران دارای اراضی کشاورزی زیادی است که مورداستفاده باغداران و کشاورزان قرار می‌گیرد و در این زمین‌ها محصولات زیادی کشت و تولید می‌شوند و با رسیدن فصل بهار و تابستان زمان برداشت برخی میوه‌ها مانند سیب و انگور فرامی‌رسد و با توجه به اینکه کشت سیب در ارومیه بسیار زیاد است مقدار قابل‌توجهی از این میوه بعد از مصارف شخصی و توزیع در بازار به کارخانه‌های تبدیلی جهت تغییر کاربری منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نکته قابل‌توجه این است که برخی از افراد و کشاورزان به‌جای اینکه به‌صورت مستقیم این میوه‌ها را به کارخانجات تبدیلی تحویل دهند در کنار جاده‌ها و فضاهای غیربهداشتی اقدام به فروش محصولات خود می‌کنند و که این عمل سال‌هاست جلوه نامناسبی را به ورودی شهرها داده و با توجه به اینکه در فصل تابستان آذربایجان غربی پذیرای مسافران است این اقدام می‌تواند تصویری بدی از این شهر را در ذهن مسافران به‌جای بگذارد.

ایجاد بازارچه‌های محلی می‌تواند در ساماندهی مراکز خریدوفروش میوه‌های فصلی حاشیه جاده‌های ارومیه نقش بسزایی داشته باشد اما متأسفانه برای حل این مشکل تاکنون اقدامات چندانی از سوی مسئولان صورت نگرفته است و علاوه بر اینکه میوه‌های تلنبار شده روی‌هم شهروندان و کشاورزان را در زمان خریدوفروش با معضل روبه‌رو می‌کند و جلوه ورودی های شهر راهم زشت می‌کند.

ایجاد بازارچه‌هایی برای ساماندهی میوه‌های فصلی حاشیه جاده‌ها

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی بر لزوم ساماندهی مراکز خریدوفروش میوه‌های فصلی در حاشیه جاده‌های ارومیه، تأکید می‌کند: در فصل تابستان متأسفانه عده‌ای در حاشیه جاده‌ها و در فضاهای غیربهداشتی، اقدام به خریدوفروش میوه‌های فصلی می‌کنند که با توجه به مشکلات ایجادشده، ضرورت دارد این مراکز ساماندهی شوند.

رضا حسینی می‌افزاید: خریدوفروش میوه در حاشیه جاده، علاوه بر اینکه تعرض به حریم جاده محسوب می‌شود، مشکلاتی را نیز برای شهروندان و ترددهای جاده‌ای ایجاد می‌کند که ضرورت دارد دستگاه‌های ذی‌ربط ازجمله اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان در این خصوص وارد عمل شود و متخطیان را به مراجع قضایی معرفی کند.

به گفته وی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و میوه‌های فصلی می‌توان بازارچه‌هایی را به‌صورت استاندارد و بهداشتی در برخی روستاها ایجاد کرد تا مردم نیز بتوانند در صورت تمایل مستقیماً از این مراکز خرید کنند.

بازارچه‌های محلی خرید محصولات کشاورزی زمینه‌ساز اشتغال

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی با توجه به اینکه بیشتر باغات سیب‌درختی و هسته‌دار آذربایجان غربی در شهرستان ارومیه واقع‌شده است، می‌گوید: در این راستا نیاز است حداقل 7 بازارچه محلی خرید محصولات کشاورزی در نقاط مختلف شهرستان ایجاد شود.

حسینی تصریح می‌کند: بازارچه‌های محلی خرید محصولات کشاورزی می‌توانند به‌عنوان بزرگ‌ترین ظرفیت برای توسعه گردشگری و ایجاد ارزش‌افزوده و فرصت اشتغال‌زایی در منطقه به شمار روند.

وی در رابطه با ارائه مستقیم میوه‌ها و محصولات کشاورزی به کارخانجات تبدیلی بیان می‌کند: علت عدم خرید محصولات به‌صورت مستقیم توسط کارخانجات باید موردبررسی قرار گیرد و اگر در این خصوص منابع مالی برای ارائه مستقیم محصول به کارخانه نیاز باشد باید آن را تأمین کنیم.

صادرکنندگان سیب ارومیه مشوق یارانه صادراتی دریافت می‌کنند

مراکز خرید و جمع‌آوری کنار جاده‌ای سیب ارومیه ساماندهی می‌شود

رکود کشنده در صنایع تبدیلی آذربایجان غربی/حل مشکل صادرات سیب ارومیه در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرداحداث مراکز موقت خرید سیب‌های صنعتی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به نامنظم بودن مراکز خرید محصولات کشاورزی در کنار جاده‌های ارومیه، می‌گوید: با توجه به اینکه امسال زمان سال آوری باغ‌های سیب‌درختی استان است و سالانه یک‌سوم محصول تولیدی سیب‌درختی استان به مصارف کارخانه‌های صنایع تبدیلی می‌رود، ساماندهی مراکز خرید کنار جاده‌ها قبل از فصل برداشت بیش‌ازپیش ضرورت دارد.

رسول جلیلی می‌افزاید: برای ساماندهی وضعیت سیب‌درختی امسال از دپو وجمع‌آوری سیب در کنار جاده‌ها با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، توسط نیروی انتظامی جلوگیری خواهد شد تا محصول به‌صورت مستقیم و بهداشتی از باغ به‌سوی کارخانجات صنایع تبدیلی حمل شود.

وی تأکید می‌کند: امسال در مناطق سیب خیز آذربایجان غربی، برای احداث مراکز خرید فصلی و موقت جمع آوری سیب‌درختی، از سوی سازمان امور اراضی کشور کد آیسیک و مجوز تغییر کاربری موقت صادر خواهد شد، تا برای جمع آوری سیب صنعتی به‌صورت بهداشتی، جهت انتقال به کارخانه‌ها اقدام شود.

گزارش از فائزه نماززاده

انتهای پیام/ن

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دیلی میل، کشاورزان سالانه ۱۲۸ هزار دلار صرف خرید کود‌های مصنوعی برای رشد محصولات خود می‌کنند. اما ادرار می‌تواند یک جایگزین مقرون به صرفه باشد، زیرا حاوی نیتروژن و فسفر است که برای حفظ و ارتقای رشد محصول ضروری است.

کود گاوی در حال حاضر برای کمک به رشد محصولات زراعی استفاده می‌شود، اما دانشمندان استدلال کرده اند که ادرار آنقدر‌ها متفاوت نیست و می‌تواند جایگزین سازگاری با محیط زیست به جای تخلیه در توالت باشد.

هر فرد به طور متوسط سالانه ۱۳۲ گالن ادرار دفع می‌کند که می‌تواند به ۱۳ پوند کود تبدیل شود.

«دیویانا گراسیا رودریگرز» «Divina Gracia P. Rodriguez» پژوهشگر این طرح می‌گوید: ادرار انسان به اندازه طلا ارزش دارد. به تمام کود‌هایی که تا اکنون از دست داده ایم فکر کنید. زمان آن فرا رسیده است که ما شروع به جمع آوری و استفاده از پسماند خود کنیم.

محققان در حال ساخت سرویس‌های بهداشتی هستند که می‌توانند ادرار را از آب باقیمانده جدا کنند. این شیوه پیش از این در «باهیردار» در اتیوپی آزمایش شده است. پس از جدا شدن از آب، ادرار را می‌توان خشک و به گلوله‌های بی بو و ارزانی تبدیل کرد که می‌تواند در زمین‌های کشاورزی پخش شود تا محصولات را بارور کند.

اگرچه ممکن است این مفهوم برای بیشتر افراد جذاب به نظر نرسد، اما «آن اسپورکلند» «Anne Spurkland» استاد و محقق پزشکی در دانشگاه اسلو این فناوری را کاملا ایمن توصیف می‌کند.

وی می‌گوید راهی برای استفاده از این روش در خانه وجود دارد که یک قسمت ادرار را با ۹ قسمت آب مخلوط کرده و مایع را با آب پاش کوچکی روی خاک سبزیجات اسپری کنید. باکتری‌های خاک، نیتروژن را به واحد‌های سازنده جدیدی تبدیل می‌کنند که گیاهان از آن استفاده می‌کنند.

در حالی که این ایده ممکن است عجیب به نظر برسد، اما محققان دانشگاه میشیگان در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ تایید کردند که کود ادراری را می‌توان بدون ترس از گسترش عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرد.

دانشمندان نگران بودند افرادی که کود ادراری به کشاورزان را ارائه می‌دهند ممکن است دچار عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) و حاوی DNA باکتری باشند. این مطالعه نشان داد که اگر ادرار، تازه مصرف نشده و به مدت ۱۰ ساعت در انکوباتور کهنه شده باشد، ژن‌های مقاوم به آنتی بیوتیک ۹۹ درصد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر «کریستا ویگینتون» «Krista Wigginton» یکی دیگر از مجریان این پژوهش می‌گوید: انسان، سالیان سال، ادرار را جمع آوری و از آن به عنوان کود استفاده کرده است، اما پس از اختراع سیستم فاضلاب، این کار متوقف شد.

وی افزود: ما اکنون در تلاشیم تا بفهمیم با این سیستم زیرساختی که داریم، چگونه می‌توانیم در مورد آنچه که وارد سیستم فاضلاب می‌شود متفاوت فکر کنیم و برخی از آن محصولات ارزشمند را قبل از اینکه با هر چیز دیگری مخلوط و رقیق شوند، جذب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • وعده شهردار سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش ‌
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان